kolmapäev, 6. aprill 2011

Uued raamatud raamatukogus

Raamatukogusse in saabunud ports uusi raamatuid. Tule ja tutvu, leia endale midagi huvitavat! Sind ootavad raamatukogus näiteks need raamatud:

"Suur viktoriiniraamat"

* Merevesi külmub 0 kraadi Celsiuse juures. Õige või vale?
* Universum paisub üha edasi. Õige või vale?
* Koaala ei joo üldse. Õige või vale?
* Täiskasvanu naha pindala on umbes 1,5 m2. Õige või vale?

Üle 1000 üllatava küsimuse ja vastuse sisaldav vahva raamat mängimiseks üksi või mitmekesi, sõpradega või vanematega. Küsimused on liigitatud seitsme teema alla ja kolme raskusastmesse, käsitledes loomi, loodust, teadust, maailma, ajalugu, kultuuri ja inimkeha. Raamatule on lisatud mänguratas küsimuste loosimiseks ja punktiarvestid igale mängijale.
"Albikära Ants"
Autor: Johann Voldemar Jannsen

Raamat on esmapilgul naljakas, kuid süvenenumal lugemisel üsna õpetlik lugu.
Kui vana Ants laadalt ostetud hobuse seljas kodu poole sõidab ja noor Ants talle järele jookseb, kukub külarahvas vana Antsu poisile tehtud ülekohtu pärast hurjutama. Kui siis Ants poja hobuse selga kamandab ja ise maas kõmpida otsustab, saab vana Ants inimestelt jällegi sarjata.
Loost koorubki tõde, et ega ilmarahva tahtmist saa kunagi täita, tuleb ikka oma peaga mõelda, mis õige, mis vale.



"Kurjad mehikesed"
Autor: Eno Raud

Kes on Batsill? Ja kes on Nugiline? Nagu kirjanik neid nimetab, on nad kurjad mehikesed, kellele pakub lõbu laste seas haigusi levitada. Oi, nüüd sa vist küll kohkusid! Ära muretse, seda põnevat ja ühtlasi õpetlikku raamatut lugedes saadki teada, kuidas nende paharettide kurjad kavatsused nurja ajada.


"Lood Kukeleegua linnast" 
Autor: Robert Vaidlo

„Et aga lapsed, kui nad midagi joonistavad, kujutavad kõike alati ette elavana nagu päriselt, siis elati ka Kukeleegua linnas ja kogu Jooniamaal nagu päriselt.” Nii iseloomustab Robert Vaidlo oma ülipõnevat raamatut „Lood Kukeleegua linnast”.
Raamatu tegelased kriipspoiss Pinn, kriipstüdruk Siri, onu Krillo, tädi Tsirpa ja kõik teised Jooniamaal tegutsejad kutsuvad sind kaasa mõtlema ja sisse elama selle mängulise joonismaailma imelistele juhtumistele. Aga imedest, nagu sa tead, võib saada tõelisus, kui nendesse väga uskuda.
Armastatud lasteraamat, mis avaldatakse uuesti Robert Vaidlo 90. sünniaastapäevaks, on Edgar Valteri illustratsioonidega.


"Laululadu"
Autor: Heljo Mänd

Heljo Männi luulekogu pealkiri ”Laululadu” viitab sellele, et raamatus on hulganisti luuletusi-laule. Ja et luuletusi on nimetatud lauludeks, seegi on mõistetav, sest eks ilusate puhaste riimide ja kindla rütmiga luuletus kõlagi nagu laul. Selline luuletus heliseb kõrvus ja südames ning sellist luuletust tahad ikka ja jälle kuulda või lugeda.Heljo Männi juubelikogu, kus on nii sisu kui vormi poolest väga erinevaid luuletusi, jääbki lugejas lauluna kõlama.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar