kolmapäev, 14. september 2016

Siis, kui pihlaka põsel on puna...

Septembri päikselisel päeval tulid Jututuppa Krõllid. Krõllid olid hiljuti külas käinud Kunda päästeametis ja olid väga põnevil seal saadud tarkustest. Nüüd tahtsime meie omalt poolt pakkuda lastele natuke lõbusat raamatutarkust.
Vanasõna hoiatab, et sädemest tuleb leek ja leegist suur tulekahju. Mida peaks siis tegema, et punane kukk oma tiibu laiali sirutada ei saaks? Kindlasti jagasid külaskäigu jooksul lastele sellekohaseid õpetusi tuletõrjujad - päris kangelased, aga raamatukogus oli Krõllidel võimalus kuulata, kuidas võitlevad punase kukega raamatukangelased. Tädi Livia luges meie külalistele ette Mati Sooniku raamatut "Punane kukk", kus lisaks õpetlikele ja lõbusatele lugudele on meelespead, vanasõnad, mõistatused ja õpetus, kuidas ise valmistada vinge lauamäng, et kõik tähtsad teadmised veelgi paremini kinnistuks ja punane kukk valla ei pääseks.
Ja kuna on algamas sügis, aasta ilusaim ja värvilisim aeg, meisterdasime pihlakatest sügisesed käevõrud, mida sai ise kanda, emale kinkida või ära süüa.
Siis, kui pihlaka põsel on puna,
ümaraks paisunud kastanimuna.,
tuulehoog õunugi õunapuult raputab -
nõnda september su uksele koputab.
-Heli Viht 



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar