neljapäev, 29. september 2011

P Ä R L I P I D U

Sügise kuldsed toonid on kohale jõudnud ning sellega ka Kunda Linnaraamatukogus toimuv Pärlimäng otsa saanud. Seekord oli neljas aasta, kui lastel oli võimalus terve suve omale loetud raamatute eest pärleid koguda ning suve lõppedes nendest ehteid meisterdada. Sügise algus kujunes osavõtjatele taaskord värvikirevaks. 

22. septembril kogunesid noored lugejad raamatukokku, et õpetaja juhendamisel meisterdada enda kogutud ja raamatukogu poolt pakutud efektpärlitest omanäolisi ehteid. Tänu pidevale iseseisvale harjutamisele jõudsid tublimad meisterdada rohkem ja kiiremini kui esialgu plaanitud. Koos meisterdatud ehetes oli näha noorte värviarmastust ja stiilitunnetust.


Kõige rohkem loeti pärlimängu jooksul erinevaid Disney muinasjuturaamatuid.
Enimloetud Eesti raamatuteks olid sel aastal:
I Õnne Puhk „Tähepoisi suur seiklus“
II Epp Petrone „Siis, kui seened veel rääkisid“
III Leelo Tungal „Jänes Jaani õnnepäev“

Eesti autoritena oli vaieldamatult loetuim Aino Pervik, tema taga Kristina Kass, Andrus Kivirähk, Epp Petrone, Õnne Puhk, Eno Raud.

Muidugi sai palju laenutusi ka Ivar Kallion, kes on välja andnud mitu anekdoodiraamatut. Eelpool nimetatule võiks tarkuseraamatutest välja tuua Mari-Epp Täht kirjutatud sarja, mis koosneb viiest raamatust: Õhuraamat, Veeraamat, Tuleraamat, Maaraamat, Prügiraamat. Kõiki neid laenutati pärlimängu ajal korduvalt.

Teadmiseks: Pärlimäng leidis 2010 lugemisaastal äramärkimist kui omanäoline üritus Eesti Vabariigis.
Pärlimängu toetas Eesti Kultuurkapital. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar