kolmapäev, 22. detsember 2010

Uued raamatud

Hea meel on teatada, et koolivaheajaks on raamatukogusse kohale jõudnud suur ports uusi raamatuid.
Väike valik neist on siin:

"Juku juntsüklopeedia. Koolihuumori kogumik."

Igas kodus, igas koolis on omad naljad, omad sõnakõlksud ja omad jukulikud koolijuntsud, kelleta elu oleks poole igavam. Kahjuks levivad juntsüklopeedilised teadmised siiamaani suust suhu, mis on teadagi tagurlik ja isegi ebahügieeniline. “Juku juntsüklopeedia” asub neid lünki täitma kogumikuga, millest leiate kollektsiooni koolinaljadest, mitmesugustest ennustustest-paikapanemistest ehk koolimullidest, salmikuvärssidest, kiiksuga kirjandilausetest ja slängisõnadest.




Kadri Hinrikus "Põmmu, Podsu ja teised sõbrad"

„Kas tead, Podsu, kuidas me mäest alla läheme?” pugistas Põmmu läbi naeru.
„Muidugi tean – me veereme alla,” hüüdis Podsu ja tõmbas end kerra.
Sedasama tegi ka Põmmu. Järgmisel hetkel veeresid kaks pisikest okaspalli suure kiirusega ja vahetevahel teineteisega lõbusalt kokku põrkudes mäest alla pesa suunas.

Siin raamatus on väike lugu sõprusest, sellest, kui kurb on sõpra kaotada ja kui suur rõõm on teineteist jälle üles leida. Ette võib tulla seiklusi, mida uneski ei näe. Loo tegelased on loomad, linnud ja mardikad. Sest nemadki on ju meie sõbrad.




"Kükitav mannatera. Ja teisi eesti laste nalju" Koostanud Ilona Martson


Raamat on valminud lasteajakirja Täheke naljavõistlusele saadetud töödest. Võistlusega, mis on toimunud juba 2006. aastast, ühines tänavu Õpetajate Leht.
Võistlusel osalesid nii lapsed kui täiskasvanud. Seetõttu leiab sellest kogumikust nii laste anekdoote ja iseloodud nalju kui vanemate ja vanavanemate kirja pandud naljakaid ütlemisi, mida nende põnnid kuuldavale toonud on, samuti ka kummalisi avastusi, mis on koolis õpetajatele teatavaks saanud. Vahvate illustratsioonidega on naljalugusid täiendanud animafilmidega maailmakuulsuse pälvinud Olga Pärn.



Kristiina Kass "Nõianeiu Nöbinina"

Nõianeiu Nöbinina on pesuehtne nõid. Aga ta pole õudne nõiamoor, vaid armas saja-aastane nõiaplika, keda teised nõiad võõristavad. Nöbinina lõpetab nõiakooli ning laia ilma minnes valib ta omale elukohaks perekond Puravike suvila, muidugi viimastelt küsimata. Kui sinna jõuavad Puravikud ise, on nende üllatus suur - nõiaga koos elades juba igav ei hakka.




Siiri Laidla "Rebasesaare prisntsess"

„Rebasesaare printsess” räägib loo väikesest Nööbikust, kelle unenägu saab tõelisuse mõõtmed ja parandab poisi igatsustõvest. Nööbik satub kuldse liblika tuules hingekosutavale Sinikõrva lastemaale, kuhu on kokku tulnud lapsed, kes vajavad tröösti. Onu Ummi juhatusel võetakse üheskoos ette igasugu vahvaid asju, kuni korraga muutuvad sündmused lausa põneviku vääriliseks ja Lastemaad ähvardab võõra võimu alla langemine. Nii läheb, kui Lastemaale saabub Hulda, kes tahab seal maksma panna oma korra.




Piret Raud "Tobias ja teine B"

Tobias käib teises klassis ja tal on palju toredaid sõpru. Näiteks Uku, kellel on siga nimega Nossu ja pikkade juustega muistsed esivanemad. Või Linda, kes oskab balletti ja teab, mis tähendab „autogramm”. Või hoopis Gregor, kes on küll kohutavalt riiakas, ent sellest hoolimata lahe kaaslane.
Üheskoos võtavad lapsed nii mõndagi naljakat ette ja kuigi kõik ei pruugi just alati niimoodi laabuda, nagu algselt plaaniti, lõpeb kõik ikkagi hästi.
Tänase päeva Eesti koolilaste elu on kirjeldatud suure soojuse ja heatahtliku huumoriga ning see pakub mõnusat äratundmist kõigile.



Kokkuvõtted Apollo raamatupoe leheküljelt www.apollo.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar