reede, 15. oktoober 2010

Täiskasvanud õppija nädala moto sel aastal on "Õppimine seob põlvkondi".



Raamatukogus toimus õppimine läbi lugemise.
14. oktoobril kogunesid kolme põlvkonna esindajad raamatukogu pisikesse saali ning põlvkondade sidumine võis alata. Ürituse "Memme, palun loe mulle" ettevõtmisel said sõna vanavanemad, keskmine põlvkond ning päris pisikesed lapsed. Loeti ette uuemaid raamatuid, mida vanaemad kuulsid esimest korda, kuid mille sisu on tegelikult läbi elanud mitu põlvkonda (näiteks kuidas laps isaga peitust mängib). Samas jutustas 8 aastane Karel väga südamlikult kolme põrsakese muinasjuttu, millele enamus kohalviibijaid oskas kaasa rääkida.




Lisaks lugemisele arutasime ka seda, milliseid mänge mängiti vanasti ning missuguseid mänge mängivad tänapäeva lapsed. Kui praegused arvutimängud välja arvata, siis selgus, et ühisosa on päris suur - peitus, tsirkus, keks, reis ümber maailma. Vanaemadele õpetati ka üht tänapäeva mängu twisterit, mida nad just kaasa mängima ei kippunud. Küsisime laste käest ka seda, missuguseid toite vanaemad valmistavad. Vastus oli üksmeelne - pannkoogid. Pidu lõppeski ühise soojade pannkookide söömisega.



Rõõm oli tõdeda, et kolm peret leidsid aega tulla kohale kolme põlvkonnaga, lisaks mitu last oma vanaemaga. Samuti said lugemisest, mängimisest ja pannkookide söömisest osa need lapsed, kelle vanemad ega vanavanemad sel päeval raamatukogusse tulla ei saanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar