reede, 7. mai 2010

Uus raamat tulekul

HEI KÕIK VIDEVIKUFÄNNID!

Pange end valmis, Videviku fännid – 5. juunil 2010. avaldab LittleBrown Books for Young Readers (Hachette Book Group) Stephenie Meyeri uue raamatu: „Bree Tanneri lühike teine elu: Päikesevarjutuse lühiromaan“. Eesti keeles ilmub raamat 2010. aasta suve jooksul.

192-leheküljeline lühiromaan on Videviku saaga kolmandast raamatust pärit teismelise „verinoore“ vampiiri Bree lugu. Lugeja kohtub temaga „Päikesevarjutuse“ 534 leheküljel, kümme lehekülge hiljem on tüdruk juba surnud.

„Ma alustasin selle loo kirjutamist kaua aega tagasi „Päikesevarjutust“ kirjutades,“ ütles Stephenie Meyer USA Todayle antud eksklusiivses intervjuus, „ja alguses tundus see pigem harjutusena, et mulle oleks selge, mis loos edasi hakkab juhtuma.“




Videviku romaanid on jutustatud Bella silme läbi. „Jutustada sai vaid seda, mida Bella nägi või kuulis,“ ütleb Meyer.

Bree on verinoorte vampiiride sõjaväe liige, kelle looja oli Victoria – Cullenite vaenlane. Victoria eesmärgiks on hävitada Cullenid ja Bella, sest nemad tapsid tema armastatu.

„Bree Tanneri lühike teine elu“ jutustab nädalast verinoorte vampiiride armee loomisest kuni nende viimase lahinguni metsavälul, kus nende vastu astusid Cullenid ja libahundid.

„Lühiromaanis on Bree olnud vampiir kolm kuud,“ ütleb Stephenie Meyer, ja see on ka ainus asi, mida ta soostub uue romaani kohta paljastama. Ent mõned sündmused romaanist on siiski leidnud oma tee ka „Päikesevarjutuse“ põhjal vändatavasse filmi, kus peaosi mängivad Kristen Stewart ja Robert Pattinson. Filmi esilinastus on 30. juunil. Bree osas on noor Kanada näitlejanna Jodelle Ferland.

Kõigi fännide kurvastuseks tunnistab aga Stephenie Meyer, et hetkel ta vampiiridest ei kirjuta ja lükkab ümber kõik spekulatsioonid „Kesköö päikese“ teemal. Meyer jättis Videviku saaga viienda raamatu kirjutamise pooleli 2008. aastal, kui osa käsikirjast lekkis internetti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar