reede, 26. märts 2010

Vaheaeg raamatukogus

Koolivaheajal jätkus raamatukogus huvitavaid tegemisi igaks päevaks!

Ajakirjast "Hea Laps" võetud ristsõnade lahendamisel võis kasutada kõiki raamatukogus leiduvaid materjale. Seda võimalust kasutati siiski väga vähe.


Uute raamatute tutvustamise päeval tutvustasime Aino Perviku "Ühes väikses veidras linnas," mis on veidralt paeluv raamat veidratest inimestest veidras Nummipea linnas. Samuti Kristein Steinsdotteri raamatut "Kodulinna ingel," kus kirjutatakse üheksa-aastasest poisist, kes elab emaga Reykjaviki kortermajas. Selles majas elavad veel libahunt, Pipi Pikksukk, jahimees, nõiamoor ja teised.
Lastele meeldis veel Kristina Kassi "Peeret ja mina," kus tegelasteks on esimese klassi tüdruk Ingel ja tema suur vend Peeter, kes satuvad alailma plindrisse.


Viktoriinipäeval vastasid lapsed küsimustele kasutades erinevaid teatmeteoseid. Lisaks etteantud teatmeteostele võisid lapsed ka ise riiulist sobivaid raamatuid otsida. Küsimused olid näiteks:
Kui suur on Sahara?
Mis on fjord?
Mille poolest veenid arteritest erinevad?
Kes ehitas New-Yorgi Vabadussamba?

Lauamängude mängimiseks olid seekord valitud kaks mängu: matemaatika arvutusmäng ja mälumängudoomino. Mõningad doomino küsimused olid osalejatele liiga keerulised, kuid siis tulid appi raamatukogus saadaolevad raamatud. Matemaatikamäng osutus nii populaarseks, et seda mängiti ka reedel pärast auhindade jagamist.

Tublimad osalejad kogu koolivaheaja vältel olid Kaisa R ja Kaisa S, Karmen, Karoliina, Riina, Kairi, Reet, Lauri. Kõik osalejad said suu magusaks reedel, kui tegime nädalast kokkuvõtteid ja jagasime ka auhindu. Auhinna sai iga osaleja ise valida.

Vaheaja jooksul valmisid ka ilusad pildid kevadest erinevates tehnikates, millest peagi saab raamatukogu uus näitus. Näitust on oodatud vaatama kõik soovijad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar